Egyetlen rossz mozdulat volt buli közben és Nelli ripityára törte csigolyáit – ám véghez viszi a csodát

Megosztás

Miután bizonyos csigolyái úgy törtek porrá, mintha kalapáccsal csapnánk rá egy kockacukorra, rendkívül súlyosnak minősítették sérülését. Az orvosok egy ideig az életéért is harcoltak, később pedig maguk sem gondolták, hogy a lány valaha is újra lábra áll. Nelli gyógyulása viszont maga a csoda.

A balesetet szenvedett lány története inspiráció és remény lehet azoknak a gerincvelő-sérülteknek, akiknél majdnem reménytelen a felépülés. A fiatal, rendkívüli akaraterővel rendelkező lány ugyanis szó szerint csodálatos gyógyulásával ámulatba ejti az orvosokat. Pedig gerincvelője rettentő súlyosan sérült, ő viszont azóta újra megtanult járni és a kezeit is egyre magabiztosabban használja. A részletekről az Rtl.hu számolt be.

Még egy év sem telt el azóta az éjszaka óta, ami nemcsak Nelliét, de még sok ember életét örökre megváltoztatta. Egy majdnem végzetes baleset, amiből még az orvosok sem gondolták, hogy valaha is felépül és újra járni fog. Tavaly szeptemberben egy házibuliban volt a barátjával a lány, a teraszon álldogáltak, amikor egy rossz mozdulat következtében átesett a korláton és 3 métert zuhant. Egyenesen a nyakára esett.

Nincs, amit feldolgozzak, nem emlékszem semmire és olyan, mintha meg sem történt volna velem

– meséli Nelli, aki videót készített a felépüléséről, amit rövid időn belül egymillióan láttak. Öthónapnyi küzdelme és felépülése sokaknak adott erőt.

Tavaly szeptemberben egy házibuliban volt a barátjával. A teraszon álldogáltak, aztán teljes képszakadás, egészen az intenzív osztályon töltött első-második hétig. Azt mondja, csak akkor tért magához. A balesetéből semmire nem emlékszik.

Tettem egy rossz mozdulatot, nem tudom, pontosan hogyan, de átfordultam és pont a nyakama estem.

Nelli három métert zuhant, a csigolyája fogta fel az ütést. Nem emlékszik rá, de válaszolt a hozzá siető, és őt kérdezgető barátainak: azt mondta, fáj a nyaka, és csak a karját tudta mozgatni.

Akkor már gondolták, hogy ez valami súlyosabb sérülés lesz.

Édesanyja nem szeret visszaemlékezni arra az éjszakára. Nelli barátja, Dani szólt, hogy baj történt, de először nem mondta meg, mennyire súlyos a dolog. A kórházban szembesültek vele, hogy mekkora a baj. Az éber lány azt kérdezgette szüleitől, hogy fel fog-e épülni. Biztatták őt. Ekkor megjöttek az MR és CT eredményei.

Közölték az orvosok, hogy nagyon súlyos a helyzet. Egyrészt az egyes, kettes csigolyánál is van probléma, másrészt pedig az ötös csigolya úgy tört össze, azt mondta doktor úr, mint hogyha egy kalapáccsal egy kockacukorra rácsapnánk, apró darabokra tört össze és azt ki kell operálni.

11 órás műtét következett, először hanyatt fekve, majd hason operálták meg Nellit. Az egyes és kettes csigolyája össze van csavarozva, azért nem fordul a nyaka oldal irányba.

Lélegeztetőgépen volt hetekig, a legrosszabbra készítették fel a családot, hogy soha nem fogja tudni magát ellátni, folyamatos felügyeletre lesz szüksége. Az intenzív osztály főorvosa azt tanácsolta a szülőknek, hogy ne tervezzenek hosszú távra, mindig csak egy nappal előre. Ha elértek valami pozitívat, örüljenek neki.

Úgy fogtam fel ezt az egész sérülést, hogy most itt vagyok, látom, hogy nem működnek a testrészeim, de olyan, mint egy betegség, mondjuk egy hónap múlva kigyógyulok belőle

– meséli Nelli, akit szüleit is végig biztattak. Nelli szerencsére napról napra erősödött, bár a fertőzések mindig visszavetették a fejlődésben. Az intenzív osztályról rehabilitációra került, igaz, akkor még kerekesszékben. Itt azonban fantasztikus csodasorozat vette kezdetét, részletesebben az alábbi riportból tudhatunk meg mindent.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek